• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

A Vármúzeum részlegeként működő Füleki Városi Könyvtár már több éve bekapcsolódik különböző állami szintű és nemzetközi pályázatokba, amelyek elsősorban a könyvtári állomány bővítésére és megóvására, valamint az olvasóknak szóló művelődési rendezvények szervezésére irányulnak. 2020-ban az intézmény a hazai pályázatokból a Szlovák Művészeti Alap 5.1.4 – A könyvtárak állománygyarapítása, a nemzetközi pályázatokat illetően pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma - Kultúráért Felelős Államtitkárság Márai-program X. c. felhívásába kapcsolódott be.
„A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a felnőtteknek szóló szépirodalomra“ c. pályázat célja az intézmény könyvtári állományának megújítása és bővítése. A kiadványok kisorolását követően a könyvtár egyes részlegei hiányosak maradtak és nem felelnek meg az olvasók alapvető igényeinek. Az utóbbi években sikerült megújítani és változatossá tenni a könyvtári állományt a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma és a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásainak köszönhetően, valamint saját költségvetésből. A Szlovák Művészeti Alap hozzájárulásával a következő részlegek bővültek: 2016-ban a gyermekeknek szóló oktatási irodalom és az ifjúságnak szóló műszaki irodalom, 2018-ban a diákoknak és felnőtteknek szóló oktatási szakirodalom, 2019-2020-ban pedig a gyermekeknek és ifjúságnak szóló szépirodalom. A legutóbb benyújtott pályázat célja a felnőtteknek szóló szépirodalmi részleg frissítése. A könyvkölcsönzés során kiderült, hogy az említett részleg nincs megfelelőképpen feltöltve. A hazai irodalom és a világirodalom közkedvelt olvasmányai a gyakori kölcsönzés által fokozatosan rongálódnak, ezért szükséges bebiztosítani az újabb kiadásokat. Minden évben jelennek meg népszerű, de kevésbé ismert szerzők könyvei is, amelyek iránt érdeklődnek az olvasók. A pályázat célcsoportjai a könyvtár felnőtt olvasói, akiknek új szépirodalmi kötetekkel szeretnénk szolgálni a minőségi szabadidőtöltés érdekében. Bízunk benne, hogy a megújult, változatos kínálat felkelti nemcsak a rendszeres olvasók figyelmét, de új érdeklődőket is vonz a könyvtárba.


A pályázatot közforrásból a Szlovák Művészeti Alap támogatta 3.500,- eurónyi összeggel.

Szlovák Művészeti Alap – 5.1.3 A könyvtárak állománygyarapítása

„A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a diákoknak és a felnőtteknek szóló oktatási szakirodalomra“

A Vármúzeum részlegeként működő Füleki Városi Könyvtár már több éve bekapcsolódik különböző állami szintű és nemzetközi pályázatokba, amelyek elsősorban a könyvtári állomány bővítésére és megóvására, valamint az olvasóknak szóló művelődési rendezvények szervezésére irányulnak. 2018-ban az intézmény a hazai pályázatokon a Szlovák Művészeti Alap 5.1.3 – A könyvtárak állománygyarapítása, a nemzetközi pályázatokat illetően pedig a Magyarország Oktatási és Kulturális Minisztériumának Márai-program VIII. c. felhívásába kapcsolódott be. „A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a diákoknak és a felnőtteknek szóló oktatási szakirodalomra“ c. pályázat célja az intézmény könyvtári állományának megújítása és bővítése.

Bővebben: „A Füleki Városi Könyvtár állományának gyarapítása, különös hangsúlyt fektetve a diákoknak és a...

 Szlovák Művészeti Alap – 5.1.2 Rendezvények és oktatási tevékenység

 „A könyvtárba nemcsak a tudásért!”

 2017 folyamán kerül megrendezésre a Füleki Városi Könyvtár „Könyvtárba nemcsak a tudásért!“ c. rendezvénysorozata, melyet a Szlovák Művészeti Alap 1500,00 euróval támogatott.                

Bővebben: „A könyvtárba nemcsak a tudásért!”

fpu

A Városi Könyvtár rendezvénysorozata

A Füleki Városi Könyvtár szeptember 22-én indítja „A fantasytól a toxikolóiáig“ című rendezvénysorozatát, melynek keretén belül, az olvasók előadások és könyvbemutatók gazdag kínálatából választhatnak.

Bővebben: „A fantasytól a toxikológiáig“

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.