Cikkek

A FOTONATURA 2021 fotóverseny véget ért! Minden beküldőnek köszönjük az amatőr fotópályázaton való részvételt. A zsűri (Micsuda András fotográfus, Kovács Roland természetfotós és György Balázs, a Geopark Novohrad-Nógrád JSZT irodavezetője) értékelése alapján a 3. helyen Nagy Róbert helyezkedett el a "Kilátás a Szár-kőről" c. felvételével, a 2. helyen Kovács Roman végzett a "Somoskő vára - tavacskák" c. fotóval, míg az első helyezést Tódor Péter nyerte el "A mennyország kapuja" c. fényképpel. Gratulálunk a nyerteseknek! A Füleki Vármúzeum szeptemberben egy kiállítást tervez összeállítani a felvételekből. 

Amatőr fotóverseny kiírása
Témakör: Természetfotók a Fülek környéki túraútvonalakról

A fotópályázat szervezői: Füleki Vármúzeum, Geopark Novohrad Nógrád JSZT

A fotóverseny kihirdetője: Füleki Vármúzeum

Fotópályázat megnevezése: FOTONATURA 2021

A verseny célja Fülek város természeti környezetének népszerűsítése és védelme.

A verseny kezdete és a fotók beküldési határideje: 2021. május 1. – június 30.

Versenyfeltételek: A résztvevők személyenként max. 6 fotóval nevezhetnek be.

Résztvevőnek minősül minden személy, aki beküld legalább egy felvételt a verseny kihirdetőjének címére, egyetértve ez által a verseny feltételeivel és jogot adva a kihirdetőnek a felvételek további felhasználására, mindezt tiszteletdíj nélkül. A kiíró fenntartja a jogot a felvételek megőrzésére és megjelenítésére a város és annak környéke népszerűsítése céljából. mindezt a szerző nevének feltüntetése mellett. A felvételeket a következő túraútvonalakról és tanösvényekről javasolt készíteni:

 • Tanösvény a Füleki Városi Parkban
 • Fülek – Füleki-sziklák
 • Fülek – Bolgárom – Nagy Bucsony
 • Nagyromhány – Romhányi-homokkő – kilátó – Kalonda-Sátorosbánya turistaút
 • Mucsény – Mucsényi-barlang tanösvény
 • Fülek – Bénai-sziklák – Sőreg
 • Karancs – Sátorosbánya – Abroncsospuszta – Karád-nyereg – Pogányvár
 • Ajnácskő – Ragács – Szárkő – Zabodakő
 • Óbást – Pogányvár
 • Sőreg – Pogányvár – Ajnácskő
 • Sátorosbánya – somoskői vár – Macskalyuk tanösvény

A versenybe beküldött fotó paraméterei: Minimális felbontás 6 MP, maximális felbontás 18 MP.

Bejelentkezés és a fénykép/ek leadása:
A felvételek felhasználását és a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulást szabályozó dokumentumok elérhetők lesznek a Vármúzeum honlapján: fulekivar.sk. A fotókat, valamint a kitöltött, aláírt és beszkennelt dokumentumokat e mailben kérjük elküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A nyomtatványok személyesen is átvehetők és leadhatók (érvényes negatív Covid 19 teszttel) a Füleki Városi Könyvtárban (keddtől péntekig). A fényképeket usb adathordozón vagy CD n is le lehet adni (a képek bejátszása után visszaadjuk). A szerzők a pályázatba való bejelentkezéssel garantálják a fotók eredetiségét, semmilyen esetben nem küldhetnek be más szerzők fényképeit! A fényképek lehetőség szerint ne tartalmazzanak emberi arcokat!

Díjazás: A versenybe bejelentett fotókat versenybizottság fogja bírálni, amely figyelembe veszi a fényképek műszaki minőségét, kivitelezését és esztétikai értékét. A legjobb felvételek beküldői díjban részesülnek, amely könyvcsomagot, várbarátkártyát, füleki várjátékokra szóló belépőjegyeket és egy, a várban talált kerámiaedény másolatát foglalja magába. A verseny eredményei a kihirdető honlapján, illetve a kiállítás kísérő szöveganyagában lesznek közzé téve. A felvételek a Füleki Vármúzeum kiállítótermeiben kerülnek bemutatásra.

 Mellékletek (szlovák nyelvű):

 
 
 
 
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ.